Βιογραφικό

Σταμάτης Ε. Σταματέλλης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Είμαι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Σπούδασα Ψυχολογία (BSc. with Honours in Psychology Science) στο Canterbury Christ Church University της Αγγλίας και είμαι υποψήφιος κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου Νευροψυχολογίας & Γνωστικής Νευροεπιστήμης (MSc. in Neuropsychology & Cognitive Neuroscience) από το University of Essex της Αγγλίας.

Ολοκλήρωσα τα προγράμματα Life Coaching, Mentoring και Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Οικογενειακό Δίκαιο για Κοινωνικούς Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής στο Δ.Ι.Ε.Κ. Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Επίσης, σπούδασα Διοίκηση Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και είμαι πτυχιούχος ηθοποιός από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος”.

Έχω ολοκληρώσει πληθώρα εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σχετικών με τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και τη Διαχείριση Κρίσεων στο Εργασιακό Περιβάλλον, τις Δυναμικές Τεχνικές Πώλησης, τη Διοίκηση και Διαχείριση Χώρων Αναψυχής και Διασκέδασης, καθώς και εκπαίδευση σχετική με την Πυρασφάλεια Κτηρίων και Δημοσίων Χώρων και την Παροχή Α΄ Βοηθειών μετά από ατύχημα (First Aid Response).

Έχω παρακολουθήσει κύκλους εκπαίδευσης σχετικούς με τις Αρχές Μουσικοκινητικής Αγωγής (Σύστημα Orff), την κατασκευή Γαντόκουκλας και Μαριονέτας, την Προφορική Αφήγηση - Ιστόρηση Παραμυθιών και του Θεατρικού Παιχνιδιού.

Επαγγελματικά, για σχεδόν είκοσι χρόνια εργάστηκα στο χώρο της Εστίασης ως επιχειρηματίας, ως Σύμβουλος Λειτουργίας Επισιτιστικών Επιχειρήσεων και ως Εκπαιδευτής Στελεχών Διοίκησης Καταστημάτων Εστίασης και για δεκαέξι χρόνια υπήρξα επαγγελματίας αθλητής της Καλαθοσφαίρισης.

Επίσης, εργάστηκα στο χώρο του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του έντυπου τύπου (Jeronimo Groovy Radio Station & TV, Radio One 101.5, Zougla Web TV, Groovy Magazine, :demo Magazine) και συμμετείχα ως ηθοποιός σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στο πεδίο της Ψυχικής Υγείας, ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ημέρας της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, όπου πλέον συνεργάζομαι ως άμισθος Εξωτερικός Συνεργάτης και ανήκω στην ομάδα Συμβούλων – Εκπαιδευτών του Edify Centre της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ . Ακόμη, την περίοδο από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021 συμμετείχα ως Εθελοντής Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στη Γραμμή Βοήθειας για τον Covid-19 (Συνεργασία Actionaid, ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και Γιατροί του Κόσμου).

Διατηρώ νόμιμο γραφείο ψυχολόγου στη Νέα Ιωνία Αττικής και εργάζομαι με εφήβους και ενήλικες, ατομικά και σε ομάδες, παρέχοντας Υπηρεσίες Συμβουλευτικής σε θέματα Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης, Ηγεσίας, Αυτοβελτίωσης, Διαχείρισης Σκηνικού Άγχους και Άγχους Επίδοσης (Καλλιτέχνες – Αθλητές), Διατροφικών Διαταραχών, Ψυχικής Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας.

Είμαι Ιδρυτικό Μέλος του Hellenic Coaching, Counseling & Mentoring Association (HCCMA).